50 milionë euro të miratuara nga Banka për Zhvillim e Këshillit të Evropës (CEB) për të mbështetur ekonominë maqedonase përmes Bankës për Zhvillim

20.11.2023

  • Këshilli Administrativ i Bankës për Zhvillim të Këshillit të Evropës (CEB) në seancën e mbajtur më 16 dhe 17 nëntor 2023 ka marrë vendim për miratimin e kredisë Programore në vlerë prej 50 milionë euro për Bankën për Zhvillim të Maqedonisë së Veriut. Kjo kredi do të kontribuoj&eu...

BEI Globale jep grant për asistencë teknike me vlerë 1 milion euro, për të nxitur financimin e gjelbër për NVM-të në Maqedoninë e Veriut

15.09.2023

  • - marrë nga një njoftim për shtyp i BEI-së -          Fondet do të lehtësojnë financimin e projekteve të gjelbra në përputhje me Agjendën e Gjelbër të BE-së për Ballkanin Perëndimor Asistenca teknike do të mbështesë zbatimin e një linje të re të gjel...

BEI Globale zhbllokon 100 milionë euro investime të BE-së së bashku me Bankën për Zhvillim të Maqedonisë së Veriut për të nxitur transformimin e gjelbër të NVM-ve

17.07.2023

  •  - marrë sipas një njoftimi për shtyp nga BEI -   Marrëveshja demonstron përkushtimin e BEI Globale nën Team Europe për të rritur aksesin në financa për NVM-të e Maqedonisë së Veriut dhe për të mbështetur rritjen e tyre të qëndrueshme Fondet do të ndahen për adresimin e nevoja...

Janë placuar 7,2 milionë euro për të mbështetur 262 kompani nga linja e kredisë për mjete qarkulluese për kompanitë e prekura nga kriza e energjisë dhe çmimeve

25.04.2023

  • Banka për zhvillim ka realizuar plotësisht linjën e kredisë për mjete qarkulluese për kompanitë e prekura nga kriza e energjisë dhe çmimeve, qëllimi i së cilës ishte të ndihmonte shoqëritë tregtare mikro, të vogla dhe të mesme, tregtarët individualë dhe zejtarë që kanë nevojë pë...

Linjën e kredisë për digjitalizim dhe transformimit digjital

23.03.2023

  • Drejtori i Bankës për Zhvillim të RMV-të - Kire Naumov, së bashku me kryeministrin e Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut - Dimitar Kovaçevski dhe ambasadoren e Zvicrës Veronik Ulman Marti, sot në ambientet e Qeverisë së RMV-të, mbajtën një konferencë për shtyp në të cil&e...