Вести

Соопштение до кредитокорисниците на Ковид1 кредитната линија

ПОВИКОТ Е ЗАВРШЕН.СООПШТЕНИЕ 

 РБСМ, 14.10.2020 год.

Денес е последниот ден за поднесување барање за продолжување
 
на грејс периодот за три месеци за Ковид1 кредитите од Развојна банка


Повикот за поднесување барање до РБСМ за продолжување на грејс-периодот и рокот на отплата на кредитот одобрен од средствата на Посебниот кредитен фонд „Ковид1“ трае до денес, 14.10.2020 година до 23:59 часот. Повикот е достапен на веб страницата на Развојна банка од каде што може да го преземете барањетo.

Најбрз начин како може да го доставите барањето до Развојна банка на Северна Македонија АД Скопје е преку испраќање на барањето на мејлот Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите..

Јавниот повик е дел од четвртиот сет економски мерки кои ги спроведува Владата на Република Северна Македонија и нуди можност за кредитокорисниците на ,,Ковид1” бескаматната кредитна линија да го продолжат грејс периодот и периодот на отплата на кредитите за дополнителни три месеци.

Преку оваа кредитна линија беа поддржани 737 домашни компании кои вработуваат вкупно 6.509 лица. Од нив, 77% се микро компании кои вработуваат до 10 лица, 21% се мали компании кои вработуаат до 50 лица и 2% се компании со средна големина кои вработуваат до 250 лица.