Одобрена е првата група на кредитни барања од Ковид3 бескаматната кредитна линија

12.01.2021

  • Одобрени се 5,9 милиони евра, за 506 компании, кои вработуваат 3,552 лица РБСМ, 12.01.2021 - Развојна банка на Северна Македонија АД Скопје,  започна со одобрување на кредитни барања за третата бескаматна кредитна линија со грант компонента, која се реализира со финансиска поддршка од Европската Унија, преку активноста ЕУзаОтпорност од ИПА програмата. Одобрени се вкупно 5,9 милиони евра во ...

Известување за завршен Јавен повик за третата бескаматна кредитна линија со грант компонента - Ковид 3

31.12.2020

  • Ве известуваме дека Јавниот повик бр.1 од Фондот за микро и мали претпријатија за поднесување на барања за кредит, за директно кредитирање на микро и мали претпријатија погодени од Ковид-19 (Ковид-3) објавен на 7 декември 2020 година, е затворен. Јавниот повик беше отворен на 16 декември 2020, од 00:01 часот, и траеше до 30 декември 2020 година, до 23:59 часот, со што заврши поднесувањето на кред...

ИНТЕРВЈУ со Наумов: Бескаматните кредитни линии успеаа да спасат илјадници вработени од отпуштање

26.12.2020

  •   Не стивнува интересот за бескаматните кредитни линии наменети за компаниите,трговците и занаетчиите. Најбројни меѓу барателите се фирми од областа на транспортот и угостителството, а веднаш зад нив се услужните дејности.   „Среќни сме што можеме да кажеме дека во овие тешки времиња со двете бескаматни линии ја подржавме ликвидноста на речиси 1400 домашни компании, а уште поваж...

Соопштение за информирање на јавноста во врска со текот на реализацијата на аплицирање за Ковид 3

17.12.2020

  • Во врска со реализацијата на процесот на доставување на кредитни барања за Ковид 3 бескаматната кредитна линија, Ве известуваме дека протокот на сообраќај е на оптимално ниво.    Поради големината на сообраќајот во првите 24 часа, којашто беше осумпати поголема од сообраќајот за Ковид 2, протокот на е-маил пораките испратени кон kreditiranjecovid3@mbdp.com.mk беше намален. Намалениот п...

Известување

16.12.2020

  • Ве известуваме дека поради преоптовареност на серверот од големиот број на е-маил пораки упатени кон kreditiranjecovid3@mbdp.com.mk, автоматските одговори за вашите мејлови кои пристигнуваат најверојатно ќе бидат со задоцнување. Од полноќ, се соочуваме со исклучително висок број на е-маил пораки испратени кон банката. Просецот не е во прекин, но се одвива со бавна динамика поради што е потребно да...