Одобрени уште 1,4 милиони евра кредитни барања од Ковид 3 бескаматната кредитна линија

24.03.2021

  •  Вкупно досега се одобрени 2.583 кредитни барања, во износ од 29,3 милиони евра   РБСМ, 24.03.2021 - Нова група од 124 кредитни барања е одобрена од третата бескаматна кредитна линија со грант компонента која се реализира со финансиска поддршка од Европската Унија, преку активноста ЕУзаОтпорност од ИПА програмата.   Досега, од кредитната линија за која се предвидени средства од ...

Одобрени уште 3,6 милиони евра кредитни барања од Ковид 3 бескаматната кредитна линија

15.03.2021

  • Вкупно досега се одобрени 2.459 кредитни барања, во износ од 27,9 милиони евра РБСМ, 15.03.2021 - Нова група од 337 кредитни барања е одобрена од третата бескаматна кредитна линија со грант компонента која се реализира со финансиска поддршка од Европската Унија, преку активноста ЕУзаОтпорност од ИПА програмата. Досега, од кредитната линија за која се предвидени средства од 31 милион евра, се одо...

Исплатени се 23,5 милиони евра од ,,Ковид 3”, досега одобрени се вкупно 2.122 корисници кои имаат 16.009 вработени

06.03.2021

  • РБСМ, 06.03.2021 - Од бескаматната кредитна линија со грант компонента ,,Ковид 3”, која се реализира со финансиска поддршка од Европската Унија преку активноста ЕУзаОтпорност од ИПА програмата, заклучно со 5-ти март се исплатени 23,5 милиони евра за 2.053 корисници кои ги исполниле условите од јавниот повик. Со други зборови, заклучно вчерашниот ден се исплатени 96,7% од корисниците на кои и...

Одобрени уште 8,8 милиони евра кредитни барања од Ковид 3 бескаматната кредитна линија како дел од втора група

20.01.2021

  • Вкупно досега се одобрени 1.276 кредитни барања  во износ од 14,7 милиони евра кои вработуваат 9.450 лица   РБСМ, 20.01.2021 - Нова, втора група од 770 кредитни барања е одобрена од третата бескаматна кредитна линија со грант компонента, која се реализира со финансиска поддршка од Европската Унија, преку активноста ЕУзаОтпорност од ИПА програмата. Втората група кредитни барања е на ...

Инструкции за плаќање за кредитокорисниците на „Ковид1“

14.01.2021

  • Развојна банка на Северна Македонија ги известува корисниците на бескаматен кредит од Посебниот кредитен фонд (ПКФ), „Ковид1“ дека инструкциите за плаќање се достапни на веб страницата на банката на следниот линк.