Кредитна линија за дигитализација и дигитална трансформација

23.03.2023

  • Директорот на Развојна банка на Северна Македонија - Кире Наумов, заедно со  премиерот на Владата на Република Северна Македонија - Димитар Ковачевски и  амбасадорката на Швајцарија  Вероник Улман Марти, денес, во просториите на Владата на РСМ, одржаа прес-конференција на која ја промовираше новата КРЕДИТНА ЛИНИЈА ЗА ДИГИТАЛИЗАЦИЈА И ДИГИТАЛНА ТРАНСФОРМАЦИЈА     &nbs...

Инструкции за плаќање на обврските по кредитните линии: „КОВИД-1“, „КОВИД-2“, „КОВИД-3“, „КОВИД-4“, „Радиодифузни друштва“ и „ЕЦ Криза“

01.03.2023

  • ИНСТРУКЦИИ ЗА ПЛАЌАЊЕ НА ОБВРСКИ ПО „КОВИД-1, ПКФ“ КРЕДИТНА ЛИНИЈА   Кредитна линија Ковид1-ПКФ  Назив на налогодавач: го пишувате називот и седиштето на вашето претп...

РБСМ дел од инфосесиите „Со дигитална трансформација до иновација“

15.02.2023

  • Како банка чија основна цел е да го поддржува и поттикнува развојот на македонското стопанство во согласност со стратешките политики, цели и приоритети на државата, Развојна банка на Северна Македонија изминатиов месец беше дел од инфосесиите за предизвикот „Со дигитална трансформација до иновација“ организирани од страна на Фондот за иновации и технолошки развој и Програмата за зголем...

Конференција за животна средина, општествени прашања и управување

08.02.2023

  • Развојна банка на Северна Македонија, во рамките на Конференцијата посветена за важноста на критериумите за животна средина, општествени прашања и управување (ESG - environment, social issues and governance), организирана од страна на Американската стопанска коморa во Северна Македонија (AmCham), ги претстави своите сегашни активности и идни планови поврзани со финансирање на ЕСГ активностите на м...

Позитивни финансиски резултати на РБСМ во 2022 година

07.02.2023