Презентација на производите на Развојна банка пред компаниите во Стопанска комора на Република Северна Македонија

25.11.2022

  • Во организација на Кризниот штаб при Стопанска комора на Северна Македонија и Развојна банка на Северна Македонија, вчера, пред 40-тина компании членки на комората, се одржа презентација во просториите на комората, со цел, одблизу запознавање на компаниите со производите кои ги нуди банката во услови на енергетска криза. Од страна на Развојна банка присуствуваа главниот извршен директор, Кире Нау...

Работен состанок на раководството на Развојна банка со Кризниот штаб на Стопанската комора на Северна Македонија

07.11.2022

  •  „Постои голем интерес за кредитните линии за поддршка на стопанството во услови на енергетска криза“   Раководството на Развојната банка денеска имаше средба со Кризниот штаб на Стопанската комора на Северна Македонија, на која се разговараше за кредитните линии за поддршка на стопанството што ги нуди банката во услови на енергетска криза. На состанокот на кој, освен главн...

Најдобри банкарски службеници за 2022 година

02.11.2022

  • По повод светскиот ден на штедење 31. октомври, од страна на Македонската банкарска асоцијација, признание за постигнати особени резултати во нивната работа добија 33 службеници од 13 банки, 2 штедилници, Клириншката куќа КИБС АД и Македонското кредитно биро. Фросина Јосифовска и Ермира Бесими Ибиши се двајцата службеници од Развојна банка на Северна Македонија АД Скопје кои ја добија наградата з...

Инструкции за плаќање на обврските по кредитните линии: „КОВИД-1“, „КОВИД-2“, „КОВИД-3“, „КОВИД-4“ и „Радиодифузни друштва“

25.10.2022

  • ИНСТРУКЦИИ ЗА ПЛАЌАЊЕ НА ОБВРСКИ ПО „КОВИД-1, ПКФ“ КРЕДИТНА ЛИНИЈА   Кредитна линија Ковид1-ПКФ  Назив на налогодавач: го пишувате називот и седиштето на вашето претп...

Оглас бр. 1/2022 за продажба на движен имот по пат на усно јавно наддавање

13.10.2022

  • Развојна банка на Северна Македонија АД Скопје објавува оглас за продажба на движен имот по пат на усно јавно наддавање. Движниот имот се состои од три патнички моторни возила во сопственост на Банката и тоа:   1.1 марка: ФИАТ, тип/модел: PUNTO STILE 5 P, со регистарска ознака SK-957 VB, број на шасија: ZFA17600001198622, броj на мотор: 0184261, година на производство 1999, сила на мот...