Производи

Класификација на земји каде РБСМ врши осигурување,

>>Осигурување

распоредени по азбучен редослед и категории на ризик. Категории на ризик: А - најмал ризик, Г - најголем ризик.

А, Б, Г, Д, Е, И, Ј, К, Л, М, Н, О, П, Р, С, Т, У, Ф, Х, Ц, Ч, Ш

А

Австралија А
Австрија А
Албанија Г
Андора Б
 

Б

Белгија А
Белорусија Г
Босна и Херцеговина В
Бугарија В
 

Г

Гвадалупе Б
Германија А
Грција В
 

Д

Данска А
 

Е

Ерменија В
Естонија В
 

И

Израел Б
Индија Б
Ирска Б
Исланд В
Италија Б
 

Ј

Јапонија А
Јужна Африка В
Јужна Кореја Б
 

К

Казахстан Г
Канада А
Канарски острови Б
Катар Б
Кина В
Кипар Б
Косово Г
Кувајт Б
 

Л

Латвија Г
Литванија Г
Лихтенштајн А
Луксембург А
 

М

Македонија Северна В
Малезија В
Малта Б
Мартиник Б
Мексико В
Молдавија Г
Монако А
 

Н

Нов Зеланд А
Норвешка А
 

О

Обединети Арапски Емирати Б
Обединето Кралство на В. Британија и С. Ирска А
Оман Б
 

П

Перу В
Полска Б
Португалија В
 

Р

Реунион Острови В
Романија В
Русија В
 

С

САД А
Сан Марино Б
Саудиска Арабија Б
Сингапур А
Словачка Б
Словенија Б
Србија В
 

Т

Тајван Б
Турција Б
 

У

Узбекистан Г
Унгарија В
 

Ф

Финска А
Франција А
 

Х

Холандија А
Хонг Конг Б
Хрватска В
 

Ц

Црна Гора Г
 

Ч

Чешка Република Б
 

Ш

Швајцарија А
Шведска А
Шпанија Б
 


* Доколку земјата во која сте заинтересирани да ги осигурате побарувањата, ја нема на листата, Ве молиме да го контактирате Секторот за кредитно осигурување.

07.07.2021, ЈАВЕН ПОВИК ЗА НОВА БЕСКАМАТНА КРЕДИТНА ЛИНИЈА „КОВИД 4“.                                                                                                                             01.07.2021, ЈАВЕН ПОВИК ЗА НОВА БЕСКАМАТНА КРЕДИТНА ЛИНИЈА ЗА ТРГОВСКИ РАДИОДИФУЗНИ ДРУШТВА.                                                                                              ИНСТРУКЦИИ ЗА ПЛАЌАЊЕ НА ОБВРСКИТЕ ПО КРЕДИТНИТЕ ЛИНИИ: „КОВИД-1“, „КОВИД-2“ И „КОВИД-3“.