Вести

Takimi i anëtarëve të SHBM-së me Ministrin e Financave

Shkup, 02.10.2020 - Gjatë ditës së djeshme, Drejtori kryesor Operativ i Bankës për Zhvillim, Faruk Ismaili, mori pjesë në takimin e Ministrit të Financave, Dr. Fatmir Besimi, me anëtarët e Shoqatës së Bankave të Maqedonisë.


                    

Pjesa zyrtare e takimit u drejtua nga Ministri i Financave dhe Presidenti i SHBM. Ministri theksoi se sektori bankar dhe stabiliteti i tij financiar është jashtëzakonisht i rëndësishëm për zhvillimin e ekonomisë duke mbështetur ekonomitë familjare  dhe sektorin e korporatave përmes qasjes më të lehtë të huadhënies, depozitave dhe shërbimeve të tjera financiare. Në fjalën e saj, Presidenti iu referua aktiviteteve të realizuara dhe aktuale të shoqatës nga fillimi i krizës - kriza deri më sot.


 

Në pjesën e punës ndër të tjerat u diskutua edhe për masat e parashikuara në grupin e katërt të Qeverisë së Republikës së Maqedonisë Veriore. Banka për Zhvillim, brenda grupit të katërt të masave, do të zbatojë fazën e gjashtë të linjës së kreditit të EIB për të mbështetur ndërmarrjet e vogla dhe të mesme në shumën totale prej 100 milion EUR. Linja e kredisë, si më parë, do të realizohet përmes bankave tregtare që do të nënshkruajnë një marrëveshje me Bankën për Zhvillim.